lördag 10 oktober 2009

The Battle of Klagshamn - preview

I morgon är det dags för den femte upplagan av The Battle of Klagshamn. Detta är en liten artjaktstävling som inleddes av en ren slump år 2003. Jag och Hin håle hade åkt ut för att skåda i Klagshamn en tidig oktobermorgon. Eftersom vi anlände tidigt hann vi en kopp kaffe på parkeringen innan det ljusnade. Då rullar en annan bil in i vilken sitter fellow comrades Nyberg och Matts. Förslaget kom upp att vi skulle tävla vem som såg eller hörde flest fågelarter på Klagshamnsudden under några timmar. Jag och Hin i ett lag - Thomas och Matts i det andra. Regler:

- Tydlig avgränsning vilket område som räknas till halvön. Avgränsning i norr och söder av uddens stränder, avgränsning i öster Kalkbrottets västra kant.
- Bil ej tillåten - all transport medelst ben.
- Sms till det andra laget när man passerar 30, 40, 50, 55, 60, 65, 70, 75 o.s.v. arter för att stressa det andra laget.
- Målgång kl 12 på samma ställe som starten. Avdrag med en art per påbörjad minut som man är försenad.

Det var jättekul och jag vill minnas att vi vann med några arters marginal och att vi hade kring 80 arter.

Året efter gjorde vi om det - nu planerat på förhand. Och vi la på två timmar. Det året hade Hin och jag 87 arter, vilket är rekord. Sen har vi gjort samma grej 2005 och 2007. 2006 och 2008 var delar av styrkan ej tillgänglig p.g.a. vistelse på annan ort. Så är det i år också, Nyberg är i Sydafrika, men han har fått en ersättare i form av Roy, en av de som skådar allra mest i Klagshamn. Årets tävling går alltså av stapeln 11 oktober - rapport kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar